Equirelle W wint KNHS Subli Cup 4-jarigen

Equirelle W wint KNHS Subli Cup 4-jarigen
Kyra Klinkers wist vanochtend tijdens de KNHS Subli-Cup voor 4-jarige dressuurpaarden de merrie Equirelle W met een resultaat van 83% het meest overtuigend voor te stellen. De merrie, eigendom van de familie De Wit, bewoog heel soepel en liet zich fijn rijden. De verschillen met de nummers 2, 3 (e.a.) en 5 waren echter heel klein.

Esplanade werd met Jeanine Nieuwenhuis tweede met slechts 0.2% verschil met de winnares. Esplanade is een afstammeling van de Trakehner hengst Munchausen en toonde zich met een mooie zelfhouding. Onder de indruk van het grote evenement werd de hengst in eigendom van Ruud Huybregts alleen maar stoerder en mooier. Derde werden ex aequo met 82% Theo Hanzon met Tops Eddieni en Mark van den Donk met Siegi.

Hanzon heeft Tops Eddieni, een Johnson X Negro. samen in eigendom met de fokkers Lex en Evelien Trouwborst. De combinatie liep een fijne proef met negens voor de houding & zit van de ruiter en de rechtgerichtheid. Ook bij Mark van den Donk prijkten er negens op het protocol. De goedgekeurde Oldenburger hengst, in eigendom van Rinus van der Laan, trok zich niets aan van de ambiance en toonde werkwillig zijn kunnen.

Met opnieuw slechts 0.2% verschil was de 5e plaats voor Cindy van Vugt die de merrie van Ton van den Broek netjes voorstelde. Het leverde achten voor de draf en de galop op en een negen voor de draf. Een foutje van de amazone bij de uitgestrekte draf kostte de combinatie een hogere klassering. 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief