Een aandeel in elkaar

Een aandeel in elkaar

Rabobank sponsort vanuit haar agrarische roots al vele jaren de paardensport. Sinds 2002 is Rabobank Nederland hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Mede dankzij het partnership met de Rabobank heeft de paardensport zich de afgelopen jaren verder kunnen professionaliseren. De Nederlandse top heeft zich blijvend aan de internationale top gevestigd en het Rabo Talentenplan zorgt voor doorgroei van talenten naar de senioren. Voor Rabobank is de paardensport een strategische keuze en in Breda ziet de Rabobank Outdoor Brabant als belangrijk internationaal podium voor de ontwikkeling van de hippische sport. De relatie met Outdoor Brabant bestaat al vele jaren. Rabobank Breda gelooft in duurzaamheid. Langdurige relaties met klanten maar ook met de partners in de stad.

De bank zorgt niet alleen voor betalingsverkeer en financieringen, maar is ook betrokken bij de omgeving en het versterken van de omgeving in sociaaleconomisch en maatschappelijk opzicht. Dit doet de Rabobank door kennis te delen, partijen aan elkaar te verbinden en door geld beschikbaar te stellen. Die bredere rol oppakken, dat heeft ook alles te maken met het gedachtengoed van Raiffeisen, grondlegger van de coöperatie. Het gaat om het bevorderen van verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. Door samen te werken en het korte termijn eigenbelang ondergeschikt te maken aan het algemeen belang. De Rabobank noemt dit ‘een aandeel in elkaar’. De samenwerking met Outdoor Brabant is hier een mooi voorbeeld van. Samen is het synoniem van sterker.

Rabobank organiseert al jaren de bekende business borrel op vrijdagavond. Samen met de gemeente Breda, de provincie Noord-Brabant en bouwer Dura Vermeer brengt de Rabobank dan 600 mensen bij elkaar. Daarnaast is er op woensdagavond een inspiratiesessie, exclusief voor de eigen zakelijke klanten, met René Boender als spreker. Op zaterdag ontvangt de Rabobank vooral relaties uit de particuliere hoek. Zij krijgen een dagje uit voor het hele gezin aangeboden, met de paardensport als basis.

Nico Zevenbergen, directeur van de Rabobank Breda sinds 2013, is zelf een liefhebber van de hippische sport geworden. Dat komt door vierspanmenner Koos de Ronde, die klant is bij de Rabobank in Voorne-Putten, waar Zevenbergen voorheen de scepter zwaaide. “Zij nodigden mij wel eens uit en ik heb zelfs het voorrecht gehad om de teugels eens vast te houden. Machtig mooi was dat. Die mensport heeft me gegrepen.”

De hippische sport helpt Zevenbergen graag vooruit. Hij steunt het streven van Outdoor Brabant om, samen met het de gemeente Rotterdam, de gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant, te onderzoeken of de Wereldruiterspelen ooit naar Nederland te halen zijn.

 

 

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief