Eef Hamers wint KNHS eventingkampioenschap

Eef Hamers wint KNHS eventingkampioenschap

KNHS - In Varsseveld heeft Eef Hamers uit Breda vanmiddag met haar Balou het KNHS eventingkampioenschap op twee ster niveau gewonnen. Naast deze titel werd ze ook knap tweede in de internationale wedstrijd. Tim Lips won met Concrex Bayro, een van zijn toppaarden, de internationale wedstrijd en eindigde daarin ook als derde en vierde met Vakarlos en Brent.

De terreinen rondom Varsseveld hadden de afgelopen periode een enorme hoeveelheid regen te verduren gekregen waardoor de bodem van de springpiste was echt heel zwaar was en ook in de cross was het op verschillende plaatsen heel nat. Gelukkig bleef het de nacht voor de cross droog en kon de wedstrijd doorgaan, maar de combinatie van matige bodemgesteldheid en pittige cross zorgde toch voor flink wat uitvallers.


Tim Lips kwam met drie paarden naar Varsseveld die al op drie of vier sterren niveau behoorlijk wat ervaring hebben. Omdat de paarden al op hoger niveau gelopen hebben, mocht Lips niet starten in het kampioenschap maar wel in de internationale wedstrijd.  Lips kon zijn eigen ervaring en die van de paarden omzetten in drie topklasseringen. Tim legt uit: “Ik wilde alle drie de paarden een fijne voorbereidingswedstrijd geven voor de wedstrijden van Boekelo en Pau later dit jaar en dat is gelukt. De situatie in Varsseveld is ook meestal wel een beetje te vergelijken met Boekelo. De bodem is vaak wat zwaar en nat en bijvoorbeeld het water is hier net als in Boekelo best donker. In principe gaan Brent en Vakarlos naar Boekelo en Concrex Bayro naar de viersterrenwedstrijd in Pau. Bayro heeft al topwedstrijden gelopen, maar is pas negen jaar.  Ik denk dat het goed is dat zo een paard dan ook een keer een stap lager mag lopen. Voor mij was het vooral belangrijk om met hem het goede gevoel te hebben, niet zozeer om te winnen.”

Lips werd dus eerste, derde en vierde met op de tweede plaats de pupil van Stal Lips Eef Hamers. Tim Lips “Dat was misschien wel het leukste, om hier op de eerste vier plaatsen te eindgen, echt super.”

Eef Hamers heeft zelf ook al driester gestart maar voor haar negenjarige Balou geldt dit niet. Vanaf de dressuur presteerde de combinatie sterk en was bovenaan in het klassement te vinden. Voor Eef begon de cross vervelend. Direct na hindernis één werd ze gestopt omdat de amazone voor haar hard ten val was gekomen en eerst geholpen moest worden. Na een behoorlijk oponthoud kon Eef haar weg vervolgen en dat deed ze overtuigend. Helaas was er bij deze hele situatie wel een en ander verkeerd gegaan met de tijdregistratie waardoor de uitslag achteraf twee keer gecorrigeerd moest worden. Vervelend voor alle ruiters en de organisatie omdat dit de nodige verwarring veroorzaakte. Eef Hamers vertelt: “Ik heb na hindernis één 50 minuten moeten wachten, dat is natuurlijk nooit leuk. Ik moest Balou toen we weer mochten beginnen ook echt even aanmoedigen, want hij begreep er weinig van, maar daarna ging het echt heel goed. Hij ging super safe en snel rond. Dit was onze derde tweester en ik hoop volgend jaar een keer de overstap naar de driester te kunnen maken met hem. Ik ben er echt heel blij mee.” Naast Eef Hamers kwamen Alice Naber met Coral Estate Curacao en Marieke ten Cate met Koekeroekus op het podium.


In Varsseveld werd ook een één ster wedstrijd verreden, het beste Nederlandse resultaat kwam hier op naam van Nina Hut  die vierde werd.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief