Cross over boot, steenbok en valk

Cross over boot, steenbok en valk
De hindernissen voor de cross zijn inmiddels allemaal op de Prinsenhoeve aangekomen en bijna op hun plaats. Het cross parcours bestaat uit heggen, sprongen over sloten, watercombinaties, op- en afsprongen, hooiruiven, open oxers, huisjes, etc. De hindernissen zijn prachtig aangekleed met fruit, brood, bloemen en planten.

In de CIC2* cross wordt een afstand afgelegd van ca. 3400 meter waarin de deelnemende combinaties in het totaal 31 sprongen tegen komen. In de CIC3* cross bedraagt de totale afstand ca. 3900 meter en moeten 32 sprongen genomen worden over 26 hindernissen.

De start van de cross is bij het bakhuisje van de boerderij waar via een sprong over de beukenheg van het huisje de cross echt begint.

Vanuit de promenade is een groot deel van de cross zichtbaar en vooral de watercombinatie belooft een waar spektakel op te gaan leveren. De watercombinatie wordt twee keer gesprongen en de ruiters gaan er over een boot en over een houten kunstwerk met een grote steenbok en een valk. De Derby-wal op het hoofdterrein maakt evenals vorig jaar deel uit van het 3* parcours.

Parcoursbouwer Bas Verhoeven, die al sinds 2003 op de Prinsenhoeve de cross bouwt, heeft samen met de Zwitserse parcoursbouwer Peter Hasenbühler goed opgelet dat er een veilige flow in de route zit zodat de paarden een goed ritme kunnen houden en geen scherpe wendingen hoeven te maken. In combinatie met de robuuste hindernissen, vriendelijke grondlijnen en een goede bodem hebben ze er weer een uitdagend maar veilig parcours van gemaakt.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief