Chardon sleept teamgoud binnen in Aken

Chardon sleept teamgoud binnen in Aken
AKEN (KNHS) – Alle ogen waren vanmorgen gericht op IJsbrand Chardon in de beslissende vaardigheidsproef voor de landenwedstrijd vierspannen. De viervoudig Wereldkampioen moest foutloos blijven om het teamgoud zeker te stellen.

In een super spannende rit liet Neerlands hoop in bange dagen niets aan het toeval over en kwam foutloos binnen de tijd over de finish. De Nederlandse equipe van bondscoach Harry de Ruyter sleepte met Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman voor de vijfde opeenvolgende keer het teamgoud in Aken in de wacht.
De Nederlandse menners stonden op scherp nadat het team na de marathon werd terugverwezen naar de tweede plaats door gastland Duitsland.
Nadat zowel Koos de Ronde als Theo Timmerman beiden een balletje van de kegels hadden getikt, kwam voorlaatste starter IJsbrand Chardon flink onder druk te staan: “Het was de spannendste dag van de hele week,” vertelt een dolgelukkige bondscoach De Ruyter. “Ik zit op dit soort momenten liever zelf op de bok dan dat ik langs de kant sta! Zowel Koos als Theo hadden weliswaar een balletje maar reden binnen de tijd, ze wisten precies hoe ver ze konden gaan in het parcours. IJsbrand heeft de klus perfect afgemaakt.”
Voor De Ruyter is het zijn eerste vierspan teamgoud sinds zijn aanstelling begin februari. De actieve vierspanrijder was zeer tevreden over de Nederlandse menners: “Er heerst een goede teamgeest en de rijders zijn fantastisch om mee te werken. Ze kennen elkaars sterke en zwakke kanten en kunnen daar prima mee omgaan. Ze hebben er allemaal voor gevochten en dit maakt ze sterk voor het WK volgend jaar in Riesenbeck.”

In de barrage van de vandaag verreden vaardigheidsproef vergat Chardon een poort waardoor hij werd gediskwalificeerd. Dit bracht het eerder binnengehaalde teamgoud niet in gevaar.

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief