Ceylan Avinal overtuigend winnaar in ZZ-Zwaar

Ceylan Avinal overtuigend winnaar in ZZ-Zwaar
Met haar 9-jarige ruin Zygrande Le Coupied heeft Ceyland Avinal uit Roosendaal beide ZZ-zwaar rubrieken gewonnen. In de eerste proef behaalde ze een score van 66.43% en in de tweede proef 66,14%. Geheel conform haar eigen gevoel, omdat Zygrande in de tweede proef iets vermoeider was. De pupil van Karin Retera kreeg een 9 voor haar pirouettes en liet ook hele aansprekende drafreprises zien. Ceylan heeft Zygrande zelf opgeleid en eerder al zilver gewonnen bij de KNHS Subli Cup finale en een 7e plaats behaald bij het WK jonge paarden. De amazone wil het paard zeker verder werken naar het hoogste niveau maar geniet elke dag van deze talentvolle ruin.

Vooral in de eerste ZZ-Zwaar proef kon ook Floris Mak van Waay de jury bekoren. Met zijn Havel afstammeling Trappel was 65.86% goed voor een tweede plaats en wist hij met Deep Flow’s Olympic beslag te leggen op de derde plaats. In de tweede proef startte hij alleen Trappel. De ruiter studeert in Amsterdam en traint bij Alex en Diederik van Silfhout. 

Caoline Burema uit Chaam reed vanochtend in de ZZ-L klasse de United afstammeling Beyonda met 67.57% al naar een keurige 2e plaats. Vanmiddag wist ze met haar 7-jarige zwarte Gribaldi merrie in de eerste ZZ-zwaar proef de derde plaats te veroveren. In deze ZZ-Zwaar rubriek moest Caroline Burema haar meerdere erkennen in Miranda van Beek-van de Maagdenberg die met Rizzo een percentage van 64.14% reed en dus een tweede plaats verdiende. 

De belangstelling voor de sub-top rubrieken was enorm vandaag. Dressuurstaleigenaar Pieter van Weenen uit Galder bijvoorbeeld had maar liefst 4 dressuurpaarden ingeladen voor Outdoor Brabant en kon met nette klasseringen en een tevreden gevoel huiswaarts keren.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief