Breda brengt het samen past goed bij Outdoor Brabant

Breda brengt het samen past goed bij Outdoor Brabant

Met de WEURO, Breda Future Plus, Tour du Jour, BinckBank Tour, Singelloop en natuurlijk Outdoor Brabant heeft Breda dit jaar een prachtige sportzomer in Breda.

“Sportevenementen zijn hartstikke belangrijk voor onze stad. Ze inspireren mensen om meer aan sport en beweging te doen. Ze brengen mensen samen en creëren gelegenheden waar we onze passie voor sport met elkaar kunnen delen. En tegelijkertijd zetten dit soort evenementen - met een (inter)nationale uitstraling - onze stad tot in de verre omgeving op de kaart,” aldus Boaz Adank, wethouder Economische Zaken, Mobiliteit en Openbare Ruimte.

“De nieuwe stadsslogan 'Breda brengt het samen' past goed bij Outdoor Brabant. Professionals en amateurs uit de hippische wereld, sportliefhebbers en ondernemers, jong en oud; iedereen ontmoet elkaar tijdens het evenement. Die mix tussen topsport, netwerken en vertier is een succesformule gebleken. Zo’n veelzijdig evenement, dat jaarlijks kan rekenen op de inzet van vrijwilligers past bij het DNA van Breda. Daar mag de stad trots op zijn.“ 

De gemeente ondersteunt Outdoor Brabant financieel door middel van subsidie. Verder is het stadsbestuur altijd aanwezig bij het evenement en bekijkt het college op welke manier er met een relatie-borrel of een andere bijeenkomst met gasten en relaties aangehaakt kan worden bij de programmering van Outdoor Brabant. De timing van dit hippische evenement nét na de zomer is een goed moment om met gasten en relaties de zomer door te spreken en te praten over toekomstige plannen.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief