Bram Chardon: “Ik ben er sowieso volgend jaar weer bij!”

Bram Chardon: “Ik ben er sowieso volgend jaar weer bij!”

Wereldkampioen worden in Breda was heel bijzonder voor de vierspanponyrijder Bram Chardon. “Direct na de race is er de euforie van de wedstrijd, de ceremonie en alles wat je dan overkomt.” aldus Bram. “Toen we ‘s avonds thuis kwamen wachtte ons bijvoorbeeld een enorme ontvangst en ook in de week erna is er nog volop aandacht  voor je en geniet je nog lekker na. Pas daarna ga je je realiseren wat er gebeurd is."

De wereldkampioen realiseert zich dat dit WK in eigen land en zijn overwinning een enorme impact hebben voor de mensport. “Als ik alle foto’s terug zie, en alle online aandacht via Facebook is dat enorm,” zegt Bram. “Alle hippische media en de media hier in de buurt hebben volop aandacht aan mijn overwinning besteed en de regionale omroep maakte een mooi item.” Bram verwacht dat het WK vierspannen, dat volgend jaar in Breda plaatsvindt, nog meer media aandacht zal krijgen. “In Aken doen ze dat bijvoorbeeld heel goed, daar zendt de WDR de marathon helemaal uit. Zou het niet geweldig zijn als we dat soort beelden volgend jaar ook kunnen hebben? De sport leent zich er uitstekend voor. En met de huidige formule krijgen de kijkers alle toppers te zien. Ik weet zeker dat wij mensen binnen 5 minuten enthousiast voor het spektakel en de actie tijdens de marathon. “

Of Bram volgend jaar zelf in Breda is? “Ik ben er sowieso bij, alleen weet ik nog niet in welke hoedanigheid…. Als teamlid bij m’n vader of als deelnemer.”


Aanmelden voor onze nieuwsbrief