Boyd Exell: Chardon en Sandmann zorgen dat ik scherp en geconcentreerd blijf

Boyd Exell: Chardon en Sandmann zorgen dat ik scherp en geconcentreerd blijf

Tijdens de afgelopen drie Wereldkampioenschappen (2010, 2012 en 2014) behaalde de Australiër Boyd Exell de individuele wereldtitel en de regerend wereldkampioen is vastberaden die in Breda niet af te laten nemen. De vierspanrijder begon zijn carrière op 8-jarige leeftijd in Australië en wint de laatste jaren alles wat er te winnen valt.

Team XL dat naast de 44-jarige vierspanrijder zelf, bestaat uit vijf getalenteerde en goed getrainde paarden, tien grooms en drie rijtuigen, verkeert in topconditie. “Er kan natuurlijk van alles mis gaan maar zoals het er nu voor staat zit een top drie klassering erin,” aldus Boyd Exell. “Toch onderschat ik mijn tegenstanders niet…. Vierspanrijders als Christoph Sandmann en IJsbrand Chardon rijden al zoveel jaren in Breda en gaan vol voor dit kampioenschap. Zij zorgen er in ieder geval voor dat ik scherp en geconcentreerd blijf. “

Voor Boyd Exell is het overigens niet de eerste keer dat hij op de Prinsenhoeve rijdt.  Hij nam al zeker tien keer eerder deel aan Outdoor Brabant en maakte het afgelopen jaar ook al kennis met de stijl van parcoursbouwer Jeroen Houterman. Wel nieuw is dat hij afgelopen jaar verhuisd is naar Nederland. De reis van Valkenswaard, waar het prachtige complex van Exell gevestigd is, naar Breda is daarmee voor team XL erg comfortabel geworden. Ook zal de titelverdediger, die gesponsord wordt door de Willy Naessens Group, met een nieuw rijtuig, geleverd door Van den Heuvel in de dressuurring verschijnen.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief