Boyd Exell wint vierspannen, opnieuw goud voor Nederlands team

Boyd Exell wint vierspannen, opnieuw goud voor Nederlands team

Onverslaanbaar waren ze dit seizoen, Boyd Exell (AUS) en het Nederlandse team. Ook bij Outdoor Brabant ging de zegetocht voort. De regerend wereldkampioen was de overall winnaar van de samengestelde vierspanwedstrijd tijdens Outdoor Brabant. Het Nederlandse team won afgetekend de landenwedstrijd. IJsbrand Chardon was met de tweede plaats de beste Nederlander en Koos de Ronde eindigde op een derde plaats. De Fransman Sebastien Mourier won vandaag de vaardigheid. Het Franse team werd tweede in de landenwedstrijd, de derde plaats was voor het Duitse team.

Voor Boyd Exell leverde de vaardigheid niet meer dan een achtste plaats op vandaag. Op hindernis 11 viel een balletje. "De marathon was zwaar gisteren, waarschijnlijk speelde er wat vermoeidheid bij m'n paarden," aldus Boyd Exell. "We konden ons gelukkig twee balletjes en tijdfouten permitteren dus er was niets aan de hand." Outdoor Brabant was een mooie afsluiting van het outdoor seizoen voor de in Nederland wonende Australiër.

Bondscoach Harry de Ruyter was meer dan tevreden over zijn team. "Ze hebben het goed gedaan hier in Breda en eigenlijk het hele seizoen. Opnieuw een jaar alle landenwedstrijden gewonnen, daar word je als bondscoach heel blij van.

IJsbrand Chardon werd vandaag tweede bij de vaardigheid en daarmee ook tweede in het overall klassement. "Jammer dat ik afgelopen vrijdag een off day had, de dressuur ging niet goed genoeg. Gisteren en vandaag ging het voor een tien, daar ben ik heel blij mee!" aldus Chardon.

Parcoursbouwer Jeroen Houterman had op de Prinsenhoeve zowel bij de marathon als bij de vaardigheid een pittig parcours gebouwd voor de vierspanrijders. Outdoor Brabant is de afsluiting van het outdoor vierspannen seizoen en de laatste kwalificatiewedstrijd voor het FEI Wereldbekerseizoen.

Bekijk de volledige uitslagen van vierspanwedstrijd tijdens Outdoor Brabant.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief