Bondscoach Lips maakt deelnemers EK Eventing bekend

Bondscoach Lips maakt deelnemers EK Eventing bekend
ERMELO (KNHS) – Bondscoach Martin Lips heeft bekend gemaakt welke deelnemers er afreizen naar het Europees Kampioenschap Eventing Senioren in Luhmühlen, Duitsland. Het EK vindt plaats van 25 tot en met 28 augustus. Voor dit EK beschikt Martin Lips over teamleden die het afgelopen seizoen zeer sterke prestaties hebben geleverd.

De volgende teamleden zijn geselecteerd: Merel Blom met Umberto DB (v. Oscar), Raf Kooremans met Cavalor Demeter (v. Rubin Royal), Tim Lips met Concrex Oncarlos (v. Faram) en Elaine Pen met Vira (v. Jazz). Reservecombinatie is Andrew Heffernan met Millthyme Corolla (v. Millthyme Cappuccino). Individueel neemt Jan van Beek deel met Bridget (v. Up Chiqui).

 Merel Blom heeft afgelopen weekend in het Zweedse Malmö een mooie twaalfde plaats behaald in een enorm sterk deelnemersveld, eerder werden door Blom met Umberto DB al top-10 klasseringen behaald in Vairano (ITA) en Strzegom (POL). Reden genoeg voor Martin Lips om deze combinatie in zijn team op te nemen. Raf Kooremans is met zijn Cavalor Demeter aan een zeer sterk seizoen bezig en heeft zich inmiddels als hoogstgeplaatste Nederlandse eventingruiter in de top-25 gereden van de wereldranglijst. Hiermee ligt hij op goede koers voor deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Londen. Routinier Tim Lips gaat de strijd aan met zijn Concrex Oncarlos. Onlangs behaalde Tim nog een goede klassering tussen de wereldtop in de CCI4* van Luhmühlen. Aanstormend talent Elaine Pen debuteert op dit EK met haar dressuur gefokte Vira. Deze combinatie is onlangs opgenomen in het Olympische kader vanwege haar uitstekende prestaties zoals de overwinning in de CCI3* van Strzegom (POL).Reserve combinatie voor het team is de in Engeland woonachtige Andrew Heffernan. Hij behaalde met zijn Millthyme Corolla een goede prestatie afgelopen weekend in Malmö en eerder al in Bramham (GBR).

Het team kan zich nomineren voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen 2012 indien zij een top-2 klassering behaalt, of in de top-5 eindigt waarbij de reeds genomineerden landen (België, Duitsland en Engeland) vóór Nederland eindigen.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief