Bijna alle oud-Derby winnaars strijden morgen tegen elkaar om Grote Prijs Breda

Bijna alle oud-Derby winnaars strijden morgen tegen elkaar om Grote Prijs Breda

Een vol programma met springrubrieken vandaag op de Prinsenhoeve. Parcoursbouwer Kris van Gelder had voor de klassen M, Z en ZZ en een 1.40m rubriek interessante uitdagingen in petto. De dag begon met een Z 2-fase parcours om de Rassers NV prijs waaraan 18 combinaties deelnamen. Slechts 5 combinaties mochten de tweede fase rijden. Raf Kooremans was met Datapo foutloos en de snelste combinatie. Mitchel Sonneveld wist met Blom’s Ascanalien Z ook beide fasen foutloos rond te komen en behaalde een tweede plaats. De derde plaats in deze rubriek was voor David Jobertie Coxie du Haut du Roi.

Ook in de ZZ-klasse stond vandaag een 2-fase parcours op het programma. 10 van de 12 deelnemende combinaties bereikte hier de tweede fase. In deze rubriek domineerde Bianca Schoenmakers die met E-Vincent Hdh een eerste en met Doryane Hdh een tweede plaats pakte. De derde plaats was voor Mitchel Sonneveld met Derbyland. Noëlle van der Velde, Sanne Thijssen en Koen Leemans wisten ook in de tweede fase foutloos te blijven.

Aan het eind van de middag werd een 1.40 rubriek verreden waaraan 14 combinaties deelnamen. Opnieuw was het oranje lint voor Bianca Schoenmakers die met Dha Dha Hdh als enige in het basisparcours en de barrage alle balken in de lepels liet liggen. Koen Leemans werd tweede met Grace van de Werf en Sanne Thijssen derde met Warette.

In de M-klasse werd vandaag een klassiek parcours verreden. Bart Gommeren startte in deze rubriek hetzelfde paard waar hij gisteren de L-rubriek mee won, Libaneze BZ, en opnieuw was de overwinning voor deze combinatie. Tweede werd Aniek Dirks en Geert Moerings werd derde. Met de overwinning van deze M-rubriek wint Bart Gommeren ook de IM Michel de Leeuw trofee, een wisselbeker die ter herinnering aan jury-lid en federatie vertegenwoordiger Michel de Leeuw wordt uitgewerkt.

Voor de combinaties in de klasse Z en ZZ stond ook nog een kwalificatie wedstrijd voor de Derby op het programma. Dit parcours direct op tijd werd gewonnnen door Siebe Kramer met Cherise. Aniek Dirks behaalde zowel de tweede aals de derde plaats. In totaal mogen er 30 combinaties morgen in de Derby starten om de Grote Prijs van Breda. Op de startlijst voor morgen staan nagenoeg alle oud-Derby winnaars.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief