Alle Nederlandse pony’s goedgekeurd

Alle Nederlandse pony’s goedgekeurd

De pony’s van de Nederlandse deelnemers aan het WK ponymennen in Breda zijn vanmorgen goedgekeurd en de wedstrijd kan beginnen! De pony’s van teamleden Jan de Boer, Bram Chardon, Ewoud Boom, Dirk Neerincx, Rodinde Rutjens, Tamara Pijl, Marissa Schuiling en Arion Vissers werden zonder problemen goedgekeurd.

 

Individueel deelnemer Aart van de Kamp junior had even een spannend moment toen zijn pony Banjer naar de holding box werd verwezen, maar bij de tweede keer opdraven bleek de 15-jarige ruin helemaal fit to compete. Joey van der Ham, Jannes Kinds, Woutera van de Kamp, Karel van Kekem, Tonnie Cazemier en Yvonne de Ruyter nemen eveneens op individuele titel deel en hun pony’s kwamen probleemloos door dit eerste, spannende onderdeel van het WK tijdens Outdoor Brabant.

Drie van de in totaal 246 voorgebrachte pony’s kregen helaas geen groen licht. Dat ging om één pony van tweespanrijder Alan Clarke (GBR), één pony van tweespanrijder Christof König (CH) en de pony Plassens Lucky Luke van enkelspanrijdster Liannea Kristiansen uit Zweden. Liannea kan naar huis, voor deze combinatie helaas geen WK!


Aanmelden voor onze nieuwsbrief