Alle Nederlandse paarden goedgekeurd voor wereldkampioenschap Vierspannen

Alle Nederlandse paarden goedgekeurd voor wereldkampioenschap Vierspannen

Alle paarden van de negen Nederlandse deelnemers aan het Wereldkampioenschap voor vierspan paarden in Breda zijn vanmorgen probleemloos door de eerste veterinaire keuring gekomen.

Onder toeziend oog van bondscoach Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) en teamveterinair Albert van Unen (Vinkega) brachten Bram Chardon (Den Hoorn), Ijsbrand Chardon (Den Hoorn), Edwin van der Graaf (Monster), Herman ter Harmsel (Rijssen), Hans Heus (Eerbeek), Koos de Ronde (Zwartewaal), Peter de Ronde (Zwartewaal), Theo Timmerman (Varsseveld) en Mark Weusthof (Rossum, Ov.) hun paarden voor aan de internationale juryleden en de veterinairen.

“De eerste proef hebben we al gewonnen,” licht De Ruyter toe. “Ik vind het altijd spannend. Nu kan de wedstrijd echt beginnen.”
In totaal werden er 285 paarden voorgesteld. Eén van de paarden van de Oostenrijker Andreas Ruschitzka kreeg het sein ‘not fit to compete’. Voor de Spanjaard José Barranco Reyes viel het doek helemaal nadat twee van zijn vijf paarden werden afgekeurd.

Spannende momenten voor het Duitse teamlid Georg von Stein toen zijn allrounder Odin 275 naar de holding area werd verwezen. De 16-jarige hengst wordt morgenochtend voor de herkeuring voorgebracht.

Vanmiddag om 13.00 uur is de loting waarna de startlijst voor de dressuur op donderdag en vrijdag bekend is. Het gouden trio IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman vormen het Nederlandse team, dat de strijd aanbindt in de landenwedstrijd.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief