Alle Derby-winnaars afgelopen jaren zijn erbij!

Spannende Grote Prijs van Breda - Alle Derby-winnaars zijn erbij!

Dit jaar, tijdens het WK Vierspannen vindt net als tijdens regulier Outdoor Brabant edities, de Derby van Breda plaats. Heel bijzonder dit jaar is dat alle oud-winnaars van de afgelopen jaren strijden om de Janus Sprangers Trofee, de wisselbeker die behoort bij deze bijzondere springwedstrijd. En daarbij neemt ook de winaar van de Derby van Eindhoven 2016, Sanne Thijssen, deel. Het belooft dus een bijzonder spannende strijd te worden!

Winnaar of geen winnaar, Koen Leemans, Bianca Schoenmakers, Rob Heyligers, Leon Hegge, Anne-Martine van Liere, Rogier Linssen en Sanne Thijssen zullen zich eerst in de selectierubrieken op donderdag en vrijdag, evenals de andere Z- en ZZ-combinaties moeten selecteren voor de Grote prijs van Breda op zaterdagavond.

Er zijn slechts enkele concoursen in Nederland die een Derby op het programma hebben.Ee Derby is een wedstrijd die met 1200 meter lengte en 21 hindernissen veel langer dan is een normaal springparcours. De hindernissen bij een Derby, met hun veelal natuurlijke uiterlijk en hun afwijkende bouw, hebben invloed op de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief